De voordelen van een rieten dak

Aangeboden door: HomeDeal

Riet wordt al een lange tijd gebruikt als dakbedekking. Vroeger was riet voor armere mensen, maar tegenwoordig is dit niet meer het geval. Je ziet het nu vaak terug bij huizen in het hogere segment. Overweeg je om een rieten dak te laten plaatsen of wil je een rieten dak op je nieuwe huis?

In dat geval is het goed om te weten wat de voordelen zijn van dit type dak. Je leest daarom dit artikel met een aantal voorbeelden. 

Riet isoleert goed 

Een rieten dak heeft een hoog isolerend vermogen, vooral wanneer de isolatie compleet gemaakt is met dampwerende folie. Het hoge vermogen komt doordat er lucht in en tussen de holle stengels riet zit en lucht is een goede isolator. Het goed isoleren van je dak is verstandig, omdat je hierdoor minder energie gebruikt om je woning te verwarmen. Nog een bijkomend voordeel is dat een rieten dak geluid isoleert, waardoor je minder last hebt van geluiden van buitenaf. 

Riet heeft een sfeervolle uitstraling

Rieten daken hebben karakter en een geven je huis een landelijke en luxe uitstraling. Tegenwoordig wordt riet gebruikt voor zowel moderne als oudere huizen. Vooral wanneer je je huis wilt laten opvallen, is riet een goede optie. De meest voorkomende variant is natuurlijk riet, maar kunstriet zie je tegenwoordig steeds meer. Dit komt omdat kunstriet steeds moeilijker te onderscheiden is van natuurlijk riet, waardoor de authentieke uitstraling niet minder is bij kunstriet. Er zit daarnaast ook verschil in de kosten voor een rieten dak wanneer het om natuurlijk of kunstriet gaat. Natuurriet is goedkoper in aanschaf, maar door de lange levensduur van kunstriet is op de lange termijn kunstriet goedkoper. 

Riet beperkt niet in mogelijkheden 

Een ander voordeel van een rieten dak, is dat het je niet beperkt in de mogelijkheden van het dak. Het is namelijk mogelijk om een dakkapel of zonnepanelen te plaatsen, hierbij maakt het niet uit of het een nieuw of oud dak is. Ben je benieuwd naar de kosten om een dakkapel te plaatsen als je een rieten dak hebt? Neem dan contact op met een rietdekkersbedrijf, zij zijn gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met een rieten dak.