SKS steunt hulpactie Australië met uniek veilingitem

De Sintrale Kommisje Skûtsjesilen wil met een speciale veilingactie steun bieden aan de hulpactie voor Australië. Wie bij een online veilingactie het meeste biedt, mag tijdens de jubileumwedstrijd van de SKS meezeilen op één van de veertien skûtsjes.

Geïnteresseerden kunnen bieden op ‘14 plaatsen in de SKS-vloot tijdens de jubileumwedstrijd op 4 juli 2020’, staat bij de veiling. ‘Je koopt een even unieke als bijzondere ervaring.’

Het is ongebruikelijk binnen de SKS om gasten mee te nemen tijdens officiële wedstrijden, maar de SKS maakt voor Australië graag een uitzondering. De veertien mensen, die deel uitmaken van één groep, maken de wedstrijd mee vanaf de routebespreking tot en met de prijsuitreiking.

Het minimumbod is 1.000 euro. Op de speciale veiling Fryslân4Australië staat ook een gesigneerd wedstrijdshirt van de Unis Flyers en een boxershort van schaatser Koen Verweij.

Benefietmiddag in Heerenveen

Om zoveel mogelijk geld op te halen voor de hulpactie voor Australië organiseren de broers Sytze en Harmen Brouwer komende zaterdag in Heerenveen een benefietmiddag. Op de Oude Koemarkt in Heerenveen zijn er optredens van onder meer Vangrail. Ook sporters als Epke Zonderland, Sven Kramer, Jorrit Bergsma en Jutta Leerdam zijn aanwezig.