FNP stelt raadsvragen omtrent ophalen oud papier door scholen in de gemeente Heerenveen

HEERENVEEN - De FNP Heerenveen stelt vanavond tijdens de raadsvergadering vragen over het ophalen van oud papier door scholen.

Tot nu toe haalden scholen ook oud papier op. Maar omdat er op termijn andere papiercontainers komen is er geen behoefte meer aan inzet van mensen. Daardoor lopen scholen straks volgens de FNP extra inkomsten mis.

,,Het college van Heerenveen heeft de scholen oplossingen aangedragen zodat er op andere wijze toch inkomsten blijven. Daar loopt het mis”, stelt FNP-raadslid Erik de Swart. ,,In de oude situatie kregen scholen een vast bedrag voor het opgehaalde papier. Als tegenprestatie moesten ze zorgen voor één of twee vrijwilligers die in de vrije tijd twee uurtjes met de papierophaalwagen meegingen.”

In de nieuwe situatie wordt volgens De Swart van de scholen gevraagd een stuk openbare ruimte schoon te houden of te onderhouden tegen een vergoeding van 10 euro per uur.

,,Voor scholen betekent dit dat er aanzienlijk meer vrijwilligersuren worden gevraagd om het zelfde bedrag binnen te halen dan dat ze nu voor het oud papier krijgen. Dit kan soms oplopen tot 25 of 30 uur per maand.”

Vanwege de nieuwe situatie gaat De Swarts vragen stellen.