Kinea wint korfbalgevecht tegen nummer twee HHV

DE KNIPE - De korfballers van Kinea uit De Knipe hebben zaterdag in de Hoekstra hal met 26-24 gewonnen van HHV. De ploeg uit Hollandscheveld is de nummer twee van de competitie.

Hieronder een door Kinea zelf aangeleverd verslag.

De status van ‘reuzendoder’ zijn de Knypsters al een tijdje kwijt geraakt. Wel kan het op goede dagen tegenstanders van formaat het erg lastig maken. Dit bleek ook dit weekend. Na nederlagen tegen WSS en koploper EKC, kon Kinea de punten wel gebruiken. In een attractieve wedstrijd trok de thuisploeg aan het langste eind en was de euforie groot.

Rond 20.45 uur floot scheidsrechter van der Meer voor het eerst, en zeker niet voor het laatst. Want al snel bleek dat beide ploegen er zin in hadden en bovenmatig ‘tûk’ waren. De ene treffer na de andere viel en eigenlijk stond de verdediger regelmatig als figurant in het veld. Het publiek kon daarentegen volop genieten van de vele doelpunten en mooie aanvallen. Kinea liet zien een helft lang mee te kunnen komen met hoogvlieger HHV: 16-15.

Volgens trainer/coach Kest Haanstra, die zijn ploeg tot in de puntjes had voorbereid op deze tegenstander, moest Kinea 1 het tempo in de 2e helft iets meer naar beneden halen door langere aanvallen te spelen. Dit deed het vlaggenschip van Kinea dan ook naar behoren. Er werden daadwerkelijk langere aanvallen gespeeld. En waar het Kinea met grote regelmaat niet lukt om een gehele wedstrijd constant te spelen, lukte het deze avond wel.

Beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd. Er werd alles uit de kast gehaald om doelpunten te voorkomen, tot zelfs een gele kaart aan toe. Op een 23-23 stand leek de wedstrijd de kant van de gasten op te vallen, maar niets was minder waar. Kinea bleef rustig en op een 24-24 stand kwamen de gasten de laatste 2 treffers niet meer te boven: 26-24.

Met Rodenburg en SIOS op het programma, zijn dit heerlijke punten voor Kinea 1. Aankomende zondag zal Rodenburg gewaarschuwd zijn met deze einduitslag in het achterhoofd. Wie weet kan Kinea er dan weer voor zorgen dat de punten in Heerenveen blijven.