Lokale Heerenveense producten online verkopen: zo begin je

Aangeboden door: Shopify

Het is natuurlijk geweldig om in Heerenveen te wonen en lokale producten online te verkopen. De vraag is alleen hoe je daarmee begint.

Moet je vanaf scratch beginnen met het laten ontwerpen van een webwinkel en alle producten zelf inkopen? Dat is inderdaad een optie, maar er is een manier om veel simpeler te starten. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van Drop shipping Shopify. Het is op deze manier mogelijk een bedrijf te beginnen zonder inkoop, voorraadbeheer en verzending. Daar zorgt de dropship leverancier namelijk allemaal voor.

Heerenveense producten wereldwijd aanbieden

Het grote voordeel van het gebruikmaken van een dropshipping concept is dat de Heerenveense producten wereldwijd zijn aan te bieden. De lokale producten zijn juist interessante om buiten Heerenveen aan te bieden. Bijvoorbeeld aan mensen die oorspronkelijk uit Heerenveen komen en naar het buitenland zijn verhuisd. Of aan andere emigranten die een binding hebben met Friesland en in Heerenveen in het bijzonder. Shopify biedt de gelegenheid om een dropship webwinkel te starten. Het gemak is groot en ook als t gaat om de keuze voor producten.

Lokale producten zoeken voor de verkoop

Oberlo biedt het gemak om producten te vinden die geschikt zijn om op de webshop te verkopen. Het is bovendien simpel om de lokale Heerenveense producten toe te voegen. De verkoop kan meteen van start gaan zonder dat er sprake is van een voorraad. De te verkopen producten zijn op Oberlo te bestellen en Oberlo zorgt daarbij voor de verpakking en verzending. Er is sprake van een groot netwerk met dropship leveranciers, zodat er uit allerlei Heerenveense producten een keuze te maken valt.

Zelf Heerenveense producten online verkopen

Het is natuurlijk ook mogelijk om zelf lokale Heerenveense producten online te verkopen. Dat is bijvoorbeeld ideaal als je ambachtelijke producten maakt in Heerenveen en deze wilt verkopen. Of als je met een leverancier van een lokaal product contact hebt voor de wederverkoop. Zo is het ook nog mogelijk om zelf Heerenveense producten in te kopen en online te verkopen. In alle gevallen is een webwinkel nodig om de online verkoop een succes te laten zijn. Ook bij de verkoop zonder dropshipping biedt Shopify een ideaal e-commerce platform. Het is daarom eenvoudig om een webwinkel te starten en producten uit Heerenveen te verkopen.

Promotie om verkoop te stimuleren

Het is bij de verkoop van lokale Heerenveense producten belangrijk om aan promotie te doen. Er is gebruik te maken van meerdere marketingtechnieken. Bijvoorbeeld met het adverteren op social media. Ook door actief te zijn op fora en social media is het mogelijk om de naamsbekendheid te vergroten. Het is natuurlijk ook belangrijk dat de webshop in Google en andere zoekmachines vindbaar is. Daarom is het belangrijk aandacht aan SEO te besteden, maar het voordeel is dat Shopify ook daarin voorziet. Er zijn diverse manieren om te adverteren, zoals met Google Shopping of via Facebook Ads of op Instagram. Het is mogelijk om extra op te vallen door met een speciale aanbieding of kortingsactie te komen.