FOTO’S | Stichting Lichtstraal reikt cheque van 360 euro uit aan het Heerenveense koor Zingen voor je leven

HEERENVEEN Het koor Zingen voor je leven uit Heerenveen heeft zaterdag tijdens het Cultuurklankfestival in De Rinkelbom uit handen van penningmeester Harriët Teeuw van de Stichting Lichtstraal een cheque ontvangen van 360 euro.

De Stichting Lichtstraal is in 2018 opgericht door Sjoerdje Bourgonje. Zij overleed in de kerstnacht van 2019 nadat ze ruim een jaar daarvoor te horen kreeg dat ze ongeneeslijk ziek was. Ze wilde graag haar werk zoals koren, stembevrijding en onder andere zelfherinnering voortzetten, maar wist dat dat niet meer kon. Haar nalatenschap is daarom opgenomen in de Stichting Lichtstraal. Dit is een stichting die financiële ondersteuning biedt aan projecten die passen in het gedachtengoed van Bourgonje.

Bourgonje was in 2016 ook initiatiefneemster van het koor Zingen voor je leven. Dat koor is bedoeld voor mensen die met kanker zijn geconfronteerd. In september 2018, toen Bourgonje het koor vanwege haar ziekte niet kon voortzetten, is het koor overgenomen door Grytsje Kingma en Saskia Beijderwellen.

,,Sjoerdje zocht altijd naar verbinding, verbinding tussen mensen, verbinding door zang of verhalen. Het is dan ook een prachtig symbool van verbinding dat stichting Lichtstraal de koffie en thee in de pauze van het koor financiert met de cheque”, zegt Grytsje Kingma.

Daarnaast houdt Zingen voor je leven vrijdag 14 februari een open ochtend. Iedereen is welkom. Opgave en meer informatie via Grytsje Kingma (0513-551139) of via Saskia Beijderwellen (06-25564336).

Zie ook www.zingenvoorjelevenheerenveen.blogspot.com.

(Foto’s Max van Gelder)