Bibliotheek Heerenveen in teken van hoogsensitiviteit, Walk&Talk en eerste FabLab-workshop

HEERENVEEN Een lezing over hoogsensitiviteit, Walk&Talk en de allereerste FabLab-workshop. Dat zijn de activiteiten die komende week worden gehouden in de bibliotheek van Heerenveen.

Op maandag 24 februari geeft ervaringsdeskundige Klaske Veldstra vanaf vanaf 19.30 uur een lezing over Hoog Sensitieve Peronen (HSP). Aanwezigen krijgen achtergrondinformatie, horen hoe HSP te herkennen en wat de kwetsbaarheden en kwaliteiten zijn van hoog sensitieve personen. Ook worden tips gegeven over hoe met te gaan met HSP.

Ongeveer vijftien tot twintig procent van de mensen is volgens Veldstra HSP’er. ,,Dat kan hen in de weg zitten en problemen geven. Prikkelverwerking verloopt bij hoogsensitieve personen anders dan bij wie dit niet is. Het gevoelig reageren op prikkels kan negatieve reacties teweegbrengen van anderen.”

HSP’ers hebben volgens Veldstra ook grote talenten. ,,Ze komen bij problemen vaak met oplossingen, zijn analytisch sterker dan gemiddeld en zijn goed in het samenbrengen van mensen. Ze voelen stemmingen goed aan, zijn vaak plichtsgetrouw en anticiperen op behoeften van anderen.”

Aanmelden is gewenst en kan in de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48 en via 0513-626675.

Walk&Talk

Op dinsdag 25 februari is er van 10.00 tot 12.00 uur vervolgens een gratis Walk&Talk. Te gast in de ‘koffiepauze’ voor iedereen die (ander) werk zoekt is Svenja Rokahr van De Coachingkamer. Zij gaat in op het thema ‘de impact van je eigen gedachten’ rondom een zelfverzekerde en ontspannen sollicitatieprocedure.

Aanmelden is niet nodig.

Doosje graveren

Woensdag 26 februari vindt vanaf 15.00 uur de eerste FabLab-workshop plaats. In totaal acht kinderen vanaf 8 jaar kunnen dan een houten doosje versieren met een speciale graveerpen.

Een FabLab is een digitale werkplaats waar kan worden ontworpen, inspiratie kan worden opgedaan en kennis kan worden gedeeld. Tijdens de openingsmiddag kunnen de 3D-printer, de vinylsnijder en de hittepers worden bekeken. Ook kan een foto worden gemaakt bij een ‘green screen’, is er virtual reality en kan een houten labeltje worden gegraveerd.

De bedoeling is om regelmatig workshops te geven in het FabLab waarin apparaten kunnen worden uitgeprobeerd.

Zie bmf.nl/fablab voor meer informatie.