Burgemeester Van der Zwan boos op verhuurder Haskestate Heerenveen: 'Getuigt van weinig empathie'

HEERENVEEN - Burgemeester Van der Zwan van de gemeente Heerenveen is niet te spreken over de opstelling van de verhuurder van de appartementen in wooncomplex Haskestate.

Het appartementencomplex aan de K. R. Poststraat in Heerenveen werd zondag getroffen door de storm Ciara. Er was grote schade. Delen van het dak kwamen naar beneden. De straat moest worden afgezet tot maandag en bewoners werden ondergebracht in een hotel.

,,De rol van de verhuurder valt mij behoorlijk tegen’’, zegt Van der Zwan. ,,Ik heb niemand van dat bedrijf gezien bij het complex.’’ Dat had wel gemoeten, vindt de burgemeester.

Zes mensen onder wie een aantal tachtigplussers moesten de nacht doorbrengen in hotel Heidehof. De kosten voor deze overnachting dienen zij zelf te betalen en af te handelen met hun verzekeraar. Dat werd hen verteld door een vertegenwoordiger van de verhuurder: vastgoedbedrijf MVGM in Groningen.

,,Dat kan niet. Het getuigt van weinig empathie’’, gaat Van der Zwan verder. Hij zegt dat de gemeente maandag de zorg tijdelijk heeft overgenomen en de hotelkosten eerst heeft betaald.

,,Zo doen wij dat. Later kunnen we de kosten dan wel verhalen op de verhuurder.’’

Vastgoedbedrijf MVGM kon dinsdagmiddag nog geen reactie geven.