Kaartverkoop Oranjewoud Festival van start, organisatie pakt wederom uit

ORANJEWOUD De kaartverkoop voor de negende editie van het Oranjewoud Festival is van start gegaan.

Het evenement dat in 2019 werd bezocht door 16.000 mensen is dit jaar van vrijdag 29 mei tot en met maandag 1 juni en opent met een optreden van de Britse vocale groep The Swingles.

Er is ditmaal onder andere een optreden van End and Beginning met de concertante wereldpremière van een nieuw werk van Alexander Raskato voor acht contrabassen, slagwerk en piano.

Ook Lemonade van Beyoncé wordt opgevoerd. Dat gebeurt door het strijkkwintet Wooden Elephant. Het betreft een muzikaal en holistisch wandelconcert naar de uitkijktoren De Belvédère.

Voor liefhebbers van puur klassiek zijn er tal van concerten met ensembles als Quatuor Debussy en het Sitkovetsky Trio.

Het slotconcert wordt verzorgd door het Weense ensemble The Erlkings. Vorig jaar waren zij met hun Schubert-vertolking de verrassing van het festival. Nu zijn zij terug met The Erlkings Do Schumann.

De Salon

Een van de opvallende nieuwe producties is De Salon. Dat is een maxi huiskamerconcert en talkshow ineen, gepresenteerd door violiste Rosanne Philippens en radiomaker Pieter van der Wielen. Het kernensemble wordt gevormd door het Dudok Quartet en Rosanne, aangevuld met haar muzikale vrienden. Tussendoor gaat Van der Wielen in gesprek met gasten als schrijver Geert Mak, psychiater en filosoof Damiaan Denys en vioolpedagoge Vera Beths.

Verder is er de Splendid Isolation. Dat is een post-apocalyptische installatie in de ondergrondse koude-oorlogsbunker waar enkele bovengrondse festivalmusici naar toe afdalen om Bach te spelen. Bedenker is de in Berlijn wonende Spaanse cellist en performer David Fernández.

Rabo Kinderproeftuin

In de Rabo Kinderproeftuin kunnen de jonge bezoekers een wonderlijke wereld ontdekken met kunst, spel en veel muziek. In de Hut op Kippenpoten en Bagatel zijn familievoorstellingen te zien.

Met de OperaXpress maken de kinderen met elkaar een mini-opera en voeren deze ook uit. Het nieuwe onderdeel Music Factory zijn de kinderen instrumentenbouwer, componist en concertmusicus ineen.

Voor het hele programma zie oranjewoudfestival.nl/nl/programma.