SC Heerenveen treft maatregelen na onlusten in stadion

HEERENVEEN - SC Heerenveen neemt maatregelen naar aanleiding van de onlusten op de tribune donderdagavond na het verloren duel met Feyenoord (0-1).

Een aanzienlijk aantal Feyenoord-supporters had plaatsgenomen in de thuisvakken en gedroeg zich provocerend. Aanhangers van beide clubs gingen na afloop van het duel met elkaar op de vuist op de hoofdtribune. Ook tijdens de wedstrijd was het onrustig. Dat leverde vrijdag boze en ongeruste reacties onder de achterban op.

SC Heerenveen betreurt het dat een deel van de supporters zich niet op zijn gemak voelde in het stadion en gaat camerabeelden bekijken om misdragende toeschouwers te identificeren. Bij toekomstige wedstrijden met Feyenoord als opponent zijn alleen nog seizoenkaarthouders van Heerenveen welkom en mogen uitsupporters enkel nog in het uitvak plaatsnemen. De club gaat onderzoeken of er meer maatregelen nodig zijn. Bovendien gaat Heerenveen in gesprek met politie, Openbaar Ministerie en de gemeente.

Door incidenten in het verleden golden er al strengere regels omtrent wedstrijden tegen Feyenoord. Zo was er geen vrije kaartverkoop en werden clubkaartaanvragen buiten Friesland niet gehonoreerd. Wel mochten seizoenkaarthouders maximaal vier tickets per persoon kopen en die aan derden verstrekken. Uitsupporters in de thuisvakken werden ook niet op voorhand geweerd donderdagavond.

Lees ook | Feyenoorders tussen thuispubliek: ‘SC Heerenveen raakt op deze manier de eigen supporters kwijt’