Ondernemingsraad Caparis stapt naar rechter om vertrek directeur Alex Bonnema af te dwingen

HEERENVEEN - De ondernemingsraad van het sociaal werkbedrijf Caparis stapt naar de kantonrechter om het vertrek te eisen van directeur Alex Bonnema. Het vertrouwen in de directeur werd naar nu blijkt al opgezegd in september.

De OR spant de zaak aan omdat Bonnema het functioneren van de medezeggenschap in de weg zou zitten. Ook is de OR naar de Ondernemingskamer in Amsterdam gestapt.

Volgens de ondernemingsraad heeft Bonnema een besluit genomen rond de omvorming van een bedrijfsonderdeel, zonder daarbij het advies van de OR af te wachten. Daarnaast dringt de OR dringt aan op een integriteitsonderzoek naar de directeur.

De Raad van Commissarissen en de aandeelhouders waaronder de gemeenten Heerenveen, Leeuwarden, Smallingerland en Opsterland hebben vertrouwen in de directeur. Zij zien zeggen geen aanleiding te zien voor een integriteitsonderzoek en roepen beide partijen al geruime tijd op om tot elkaar te komen.

De OR schakelde vorige maand de Heerenveense afdeling van de Socialistische Partij (SP) in om te bemiddelen. De SP-fractie voerde een gesprek met burgemeester Tjeerd van der Zwan en wethouder Hans Broekhuizen. Volgens de partij zonder resultaat.

De zaak bij de Ondernemingskamer komt voor op 19 maart. Voor de procedure bij de kantonrechter is nog geen datum bekend.

Voor het hele artikel met alle ins en outs klik hier.