Aantal partnervoetbalclubs SC Heerenveen in half seizoen verdrievoudigd

HEERENVEEN Het aantal partnervoetbalclubs van SC Heerenveen is in een half seizoen verdrievoudigd naar een aantal van achtendertig.

SC Heerenveen noemt de partnerschappen belangrijk omdat in de regio de voetballers van de toekomst opgroeien en veel van de eigen supporters er actief zijn als speler of vrijwilliger.

Sinds 2015 werkt SC Heerenveen intensief samen met verenigingen uit de omgeving. Dat gebeurt onder de vlag van het Sportief Partnership. Tot dit seizoen werkte de club alleen samen met een selecte groep verenigingen. In de zomerstop is de opzet gewijzigd zodat het Sportief Partnership laagdrempeliger is voor amateurverenigingen. In de eerste helft van dit seizoen is het aantal partnerclubs daardoor verdrievoudigd.

„In grote lijnen zijn alle voetbalclubs met hetzelfde bezig. Dit biedt dus veel mogelijkheden om elkaar te helpen. En omdat veel clubs tegenwoordig kampen met vrijwilligersproblemen is dit misschien wel belangrijker dan ooit. Met het Sportief Partnership wil SC Heerenveen de partnerclubs helpen om dit te tackelen”, aldus SC Heerenveen.

Bijeenkomst in Abe Lenstra Stadion

Als uitvloeisel van de samenwerking houdt SC Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion bij iedere thuiswedstrijd een bijeenkomst voor vrijwilligers van de partnerclubs.

„Iedere keer voor een andere doelgroep zodat het kader van de verenigingen in de hele breedte wordt ondersteund. Als bovendien een vereniging ergens tegenaan loopt of een vraag heeft, dan zijn er altijd wel andere partnerclubs met handige tips of oplossingen.”