FOTO’S | Dirkje van der Meer viert ‘jubileum’ bij Brasserie De Stal

NIEUWESCHOOT Dirkje van der Meer heeft afgelopen week gevierd dat zij achttien jaar werkzaam is bij de dagbestedingslocatie Brasserie De Stal van Talant in Nieuweschoot.

Hoewel het niet een officieel jubileum betrof werd zij toch in de bloemen gezet. Menigmaal bediende Van der Meer zelf op jubileumfeestjes in de brasserie. ,,Wanneer mag ik eens een jubileum?”, vroeg zij. ,,Ik ben zelf ook al erg lang in dienst.”

Aan de wens voor een jubileumfeestje heeft De Stal gehoor gegeven. Samen met vrienden, familie en collega’s is dat gevierd. Er was niet alleen koffie met gebak, maar ook waren slingers opgehangen en kreeg Van der Meer - die in maart 2002 stage liep bij De Stal en het zo erg naar haar zin had dat ze is gebleven - cadeaus en bloemen.

Van der Meer zelf is in 1961 geboren in Jubbega, als boerendochter. Ze hielp haar vader vroeger goed fanatiek met melken en staarten wassen. Ze zat ook wel eens op de trekker. Nu haar moeder wat ouder is geworden helpt ze haar broer en moeder met de huishouding.

Zelf woont Van der Meer tegenwoordig bij een woonlocatie van Talant in Heerenveen. Ze badmintont graag en breien vindt ze ook fijn, evenals winkelen met haar zussen.

,,Dirkje bedient de gasten van De Stal met veel klantvriendelijkheid, plezier en professionaliteit. Ze is een top ober”, zegt Diana Mintjes-Marjoribanks, begeleider bij Brasserie De Stal.

(Foto’s Douwe-Jan de Kroon)