Wethouder Van Veen geeft startsein voor werkzaamheden aan parkeergarage aan het Geerts Willigenplein

HEERENVEEN Wethouder Jaap van Veen heeft maandagmiddag het startsein gegeven voor werkzaamheden aan de parkeergarage aan het Geerts Willigenplein.

De parkeergarage, die niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd, is vanwege groot onderhoud gesloten van maandag 2 tot en met zondag 8 maart. In die periode worden de betaalautomaten en het toegangssysteem vernieuwd.

Er wordt onder andere een slagboom geplaatst waardoor auto’s tijdens kantooruren de garage sneller in- en uit kunnen. De huidige schuifdeur blijft buiten kantooruren wel in gebruik. Ook komt er een camera die het kenteken van de auto leest zodat de slagboom automatisch opent. Verder worden de beide betaalautomaten voorzien van een pinmodule.

Tijdens de werkzaamheden kan gebruik gemaakt worden van de overige betaalde parkeerplaatsen in het centrum. Langparkeren kan op Plein Noord, tegenover de McDonald’s of bij het Abe Lenstra Stadion (P2 en P3).

Na de werkzaamheden is de garage volgens Van Veen een stuk klantvriendelijker en toegankelijker. ,,En ervaart de bezoeker meer comfort.”