Zoon corona-echtpaar Gorredijk is leerling Bornego Lyceum Heerenveen

HEERENVEEN - De GGD Fryslân heeft op een persconferentie bekendgemaakt dat de zoon van het echtpaar uit Gorredijk dat is besmet met corona op het Bornego College in Heerenveen zit.

De school heeft alle ouders dinsdagmorgen een mail gestuurd met informatie. De vwo-leerling is dinsdag getest en zit thuis. ,,Op dit moment wachten wij de uitslag van de test af en hebben we nauw contact met de gemeente en de GGD’’, aldus de mail.

De ouders van de jongen zijn besmet met het corona-virus. Dat is dinsdagmorgen bekendgemaakt op een persconferentie van de GGD Fryslân en de gemeente Opsterland. De jongen woont met zijn ouders in Gorredijk. Hij zit op dit moment in thuisisolatie.

Het Bornego College zegt zich de afgelopen tijd te hebben voorbereid ‘op dit soort situaties’ en volgt de landelijke richtlijnen zoals die door het RIVM zijn opgesteld.

,,Zodra de uitslag bekend is, zullen wij u hierover berichten samen met de te nemen maatregelen’’, aldus de school.

Brabant

Daarnaast maakte de GGD bekend dat het virus maandag aan het begin van de avond definitief is vastgesteld bij het echtpaar uit Gorredijk. 

De man heeft voor zijn werk contact gehad met een persoon uit Brabant. In die provincie heeft hij vermoedelijk het virus opgelopen.

Ook liet de GGD weten dat het echtpaar alweer bijna was opgeknapt.