Dominee Anne-Meta Kobes-Gerritsen plaatst 'Heb lief! vlog voor jongeren in coronatijd' online

HEERENVEEN Dominee Anne-Meta Kobes-Gerritsen van de Protestantse Gemeente Heerenveen heeft een 'Heb lief! vlog voor jongeren in coronatijd' online geplaatst.

Zij plaatste de vlog online vanwege de aangescherpte maatregelen die de overheid aankondigde in de strijd tegen het coronavirus.

Kobes-Gerritsen laat in de vlog weten heel benieuwd te zijn hoe het met de jongeren gaat nu zij en de jongeren elkaar al een tijdje niet hebben gezien. ,,Dus ik dacht ik doe het eens op deze manier en wie weet krijg ik wel filmpjes terug."

Daarnaast komen onderwerpen aan bod als: 'Lukt het huiswerk maken thuis?', 'of je er over inzit dat bepaalde dingen niet doorgaan', 'of je een beetje kunt slapen 's nachts', 'waar je vrolijk van wordt' en 'waar je je ongerust over maakt'.

Ook geeft zij aan dat ze het zelf mist om met vrienden te kunnen afspreken en zich kan voorstellen dat dit voor de jongeren ook geldt. ,,Dus ik dacht we moeten elkaar maar een beetje helpen", zegt Kobes-Gerritsen, die een kaars aanstak voor de jongeren en een bijbeltekst voorlas.