FOTO’S | Voedselbank Heerenveen zet BOA’s en dranghekken in vanwege coronamaatregelen en doet oproep voor voedsel en vrijwilligers

HEERENVEEN Bij de Voedselbank Heerenveen zijn vrijdagmiddag twee BOA’s en dranghekken ingezet om ervoor te zorgen dat klanten vanwege overheidsmaatregelen rondom het coronavirus minimaal anderhalve meter afstand van elkaar houden en niet zoals tot nu toe gebeurde in groepjes met elkaar gaan staan praten.

Momenteel neemt het aantal klanten van de Voedselbank Heerenveen flink toe nu mensen hun baan al dan niet tijdelijk kwijt raken door de gevolgen van de coronasituatie.

De noodmaatregel om anderhalve meter afstand te houden is volgens de Voedselbank Heerenveen soms moeilijk als mensen bekenden zien en toch in groepjes met elkaar gaan praten. Om die reden heeft de gemeente Heerenveen op verzoek van de politie twee BOA’s en dranghekken ingezet om alles in goede banen te leiden.

‘Hulp hard nodig’

Daarnaast doet voorzitter Herman Spruijt van de Voedselbank Heerenveen een oproep aan iedereen om voedsel te doneren en het verzoek aan mensen om zich als vrijwilliger aan te melden.

,,We zijn ontzettend blij met al het gedoneerde geld tot nu toe en acties die er de afgelopen tijd zijn geweest. Maar het aantal klanten van de Voedselbank Heerenveen neemt nog steeds toe.”

Dat mensen zich al spontaan als vrijwilliger melden is bovendien hard nodig, laat Spruijt weten.

Een deel van de huidige vrijwilligers is namelijk 70 jaar of ouder. Zij kregen vanwege het coronavirus het advies om tijdelijk geen vrijwilligerswerk te doen.

(Foto’s HoogMedia)