De Uitdaging: ‘Uiteindelijk moet het hele winkelen in Heerenveen een belevenis worden’

HEERENVEEN In de rubriek De Uitdaging portretten van mensen met een bijzonder verhaal en de uitdaging in hun leven. Deze keer Robbie van der Werf, salesmedewerker bij Webwijs. Hij vertelt over het platform bezorgeninheerenveen.nl.

Op bezorgeninheerenveen.nl kunnen ondernemers hun diensten aanbieden. Het idee was er al een tijdje, maar door de coronacrisis kwam het platform dat is bedoeld voor ondernemers met een vestiging in de gemeente Heerenveen, in korte tijd online. De bezorging vindt plaats volgens de richtlijnen van het RIVM. De producten worden voor de deur afgeleverd en er is contactloze betaling mogelijk.

Robbie van der Werf (26) had al eerder contact met centrummanager Peter de Vries over hoe het centrum van Heerenveen aantrekkelijker te maken voor winkeliers en winkelend publiek.

,,Dat wilden we ook betrekken op online.” Er was alleen nog niks concreets. Totdat hij twee weken geleden een telefoontje kreeg van de centrummanager dat hij iets had gezien: bezorgenindeventer.nl. ,,Hij vroeg mij of we dat konden realiseren in Heerenveen.”

Snel

Dat moest volgens Van der Werf best snel, want de behoefte was groot. ,,We hebben de koppen bij elkaar gestoken, telefonisch dan, designers gevraagd en onlinemarketeers en programmeurs geregeld om alles te realiseren en in gang te zetten. Bestaande planningen schoven we op en binnen 36 uur was de website live. Ook was binnen twee dagen een logo ontworpen. Ondernemers hadden zich al aangemeld bij Peter en toen is het gaan lopen. Na anderhalve week hadden 94 bedrijven zich aangesloten.”

Platform

Ondernemers kunnen zich gratis aanmelden voor het platform. ,,De bezoeker ziet in een overzicht informatie over waar je kunt bezorgen of afhalen. Bedrijven die normaal niks aan thuisbezorging doen verzinnen een manier om dat nu wel te doen en kunnen publiciteit krijgen op de website. Zodat consumenten weten dat ze met die ondernemer contact op kunnen nemen over hoe ze producten kunnen bestellen en hoe die geleverd worden.”

‘Zelf in de auto springen’

Mochten ondernemers niet zelf in de mogelijkheid zijn om te bezorgen, dan kan stichting Centrum Platform Heerenveen (CPH) daarbij helpen. En er zijn ook vrijwilligers die zich hebben aangemeld.

,,Peter de Vries zei ook al: ‘Anders spring ik zelf in de auto om te bezorgen’. Daar sluit ik mij ook bij aan.”

Heerenvener

Van der Werf: ,,Een van mijn vrienden had al een fruit- en groentepakket besteld bij een lokale ondernemer. Dat is leuk om te horen. Uiteindelijk moet het hele winkelen in Heerenveen een belevenis worden en het centrum leuk zijn om naar toe te gaan. Dat is de uitdaging.”

Zelf is Van der Werf een echte Heerenvener. Hij is zeven jaar weggeweest. In die tijd woonde hij in Groningen, Amsterdam en Rotterdam. ,,Het kleinschalige trekt mij en mijn familie en een deel van mijn vrienden wonen hier. Heerenveen heeft veel te bieden. Ik zit hier prima. Ik hoef hier niet meer weg.”

(Tekst Mieke van Veen)