FOTO’S | Jonge Heerenveners starten met voedselbankactie Shave or Donate: ‘Hopelijk krijgt dit landelijke navolging’

HEERENVEEN Tim Kuiper (19) en Lennard Waterlander (19) uit Heerenveen zijn met de actie Shave or Donate gestart om aandacht te vragen voor de ernst van corona. ,,Dit als dank naar iedereen die zich inzet in de strijd tegen corona en om te laten zien dat ook jongeren zich hiervoor willen inzetten.”

De beide jongelingen dagen mensen uit om hun haar zelf te millimeteren en de kapperskosten die zij daarmee uitsparen nu ook die beroepsgroep de deuren heeft moeten sluiten te doneren aan de Voedselbank. ,,Onze ambitie is dat het een nationale actie wordt om zoveel mogelijk voedselbanken in Nederland bij te staan. Voedselbanken hebben het zeer zwaar in deze buitengewone tijden, alle steun komt enorm van pas.”

Zelf hebben Kuiper en Waterlander hun haar al afgeschoren. De actie zelf heeft ondertussen al ruim 800 euro opgeleverd. ,,We hopen binnenkort de 1000 euro aan te tikken. Als dat doel is bereikt wordt het bedrag uitgekeerd aan de Voedselbank Heerenveen.”

Aanleiding

De actie ontstond naar aanleiding van de mededeling dat kappers gesloten zouden zijn vanwege maatregelen rondom het coronavirus. Kuiper en Waterlander, normaal gesproken werkzaam in de evenementenbranche die ook stilligt, waren al op zoek naar een manier om Nederland met andere jeugdigen te kunnen helpen in deze tijd.

,,Heel Nederland zit op het puntje van de stoel, en iedereen die dat nog niet doet wil graag bijdragen aan de samenleving. Dat is door onder andere die anderhalve meter afstand erg moeilijk. Daaruit ontstond het idee om te millimeteren en de kosten van de kapper anders te doneren aan Shave or Donate.”

Bij de actie is het overigens niet per se nodig om het haar te millimeteren. ,,Alleen doneren aan een voedselbank kan ook.”

De actie is ook te volgen via Instagram @shaveordonate.

Zie ook www.doneeractie.nl/shave-or-donate-against-corona/-42665