Inwoner Sint Nicolaasga importeert belangeloos 72.000 FFP2 mondkapjes voor Nederlandse zorgmedewerkers

SINT NICOLAASGA Kevin Qualm uit Sint Nicolaasga en Astone Shi hebben belangeloos 72.000 FFP2 mondkapjes geïmporteerd vanuit China.

Woensdagmiddag hebben zij de tweede lading van 36.000 van deze mondkapjes opgehaald op Schiphol. De eerste lading kwam afgelopen weekend binnen.

De mondkapjes worden namens een bedrijf gratis voor hen verspreid onder Nederlandse ziekenhuizen en huisartsen. „Mogelijk volgen er binnenkort nog veel meer mondkapjes”, zegt Qualm.

Ongeveer twee maanden geleden toen in Nederland het aantal coronabesmettingen nog nul bedroeg kreeg Shi, die een import- en export bedrijf heeft, vanuit China het verzoek om in snel tempo op zoek te gaan naar mondkapjes en beschermende overalls uit Europa. Daarbij werkte hij samen met Qualm in het bedrijf Chiwen BV om zo samen de Chinese ziekenhuizen van beschermende kleding te voorzien.

Nadat de Chinese situatie verbeterde werd begonnen met het importeren van medische producten voor de zorg in Europa. ,,Aangezien de Chinezen ons erg dankbaar zijn voor het leveren van de duizenden overalls en andere medische producten in tijden van nood krijgen we nu nog vaak voorrang met bestellen. Ze begrijpen de ernst maar al te goed”, zegt Qualm.

De verzendtijd ligt tussen de drie en acht werkdagen na betaling. ,,We willen deze producten echter enkel aanbieden aan mensen die ze momenteel hard nodig hebben. Het geeft echt een verwarmend gevoel dat je zo toch je steentje kan bijdragen.”

Contact opnemen kan via 06-19676495 (Nederlands, Engels en Duits) of 06-17788962 (Engels en Chinees).