FOTO’S | ‘Samen zendoodlen in deze tijd om te ontspannen’

HEERENVEEN Op de vraag die de Heerenveense Courant afgelopen week in de krant stelde over hoe u de coronatijd doorkomt stuurde Perla Schippers uit Heerenveen een mooie tekst toe.

„Mijn antwoord is vrij makkelijk en mogelijkerwijs erg inspirerend; ik teken zendoodles en zentangles. Dat is een vorm van abstracte kunst en de resultaten zijn lekker divers.”

De tekeningen maken deed schippers allang voordat de coronamaatregelen werden ingevoerd. „Maaar in deze tijden van thuiswerken en thuis zijn is het een uitstekende manier om te ontspannen.”

Iedere dag plaatst zij een nieuwe tekening of ander kunstwerk voor haar ruim negenduizend volgers op Instagram @LiefsPerla, waar honderden likes op komen.

„Ik heb sinds 1 januari 2019 nog geen dag gemist. Ook heb ik een website: www.liefsperla.nl. Ondertussen heb ik 679 kunstwerken op mijn site en Instagram staan.”

Tekenen noemt de Heerenveense een heerlijke manier om te relaxen en om iets nieuws te creëren waar ook anderen van kunnen genieten of inspiratie door krijgen.

Filmpjes maken

„Met het mooie weer van de afgelopen weken kan ik ook lekker in de tuin zitten tekenen na werktijd. Ik speel al een poosje met de gedachte om filmpjes van te maken zodat mensen kunnen meetekenen. Een soort ‘samen zendoodlen’.”

Hoe Schippers dat laatste vorm wil geven weet zij nog niet helemaal. „Maar ik denk dat er best mensen zijn die het leuk lijkt om in een uurtje een mooie zentangle of zendoodle te maken. Ook mensen die niet zo goed kunnen tekenen kunnen zo iets leuks maken en tegelijk lekker ontspannen. Ontspanning is in deze gespannen tijden natuurlijk erg belangrijk.”

Wat doet u in deze tijd?

Wilt u zelf ook uw verhaal delen over hoe u de coronatijd doorkomt? Dan kunt u uw tekst met het liefst ook een foto sturen naar hrv@ndcmediagroep.nl.