Waarom is wonen in Heerenveen zo fijn?

Aangeboden door: ABN AMRO

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe plek om te wonen, zet je altijd de voordelen en nadelen op een rij. Wat is er te doen? Wat kosten de woningen er eigenlijk? Past de plaats en de omgeving bij mij?

Zo werkt het dus ook als je wilt weten of wonen in Heerenveen iets voor jou is. Daar helpen we je graag bij. We zetten in dit artikel enkele redenen op een rij waarom je je in deze prachtige gemeente ongetwijfeld thuis zult voelen.

Vele voorzieningen

Nu kunnen we natuurlijk heel flauw zeggen dat de aanwezigheid van SC Heerenveen al genoeg is om hier te komen wonen, maar daarmee doen we alle niet-voetballiefhebbers tekort. Er valt namelijk nog veel meer te genieten in deze fijne gemeente. Zo hebben we diverse musea, een theater, een bioscoop, een bibliotheek, verschillende monumenten en natuurlijk volop sportvoorzieningen. We hebben ook twee stinsen, middeleeuwse verdedigbare torens. De historie van onze gemeente is bijvoorbeeld terug te vinden in ons gemeentehuis Crackstate, één van de twee stinsen. Het verleden leeft nog volop in het heden in Heerenveen!

Heerenveen is toekomstgericht

We weten allemaal dat we beter voor onze planeet moeten zorgen. Maar nog niet elke gemeente heeft ook daadwerkelijk plannen gemaakt en is bezig met de uitvoering daarvan. Heerenveen wel. Zo heeft de gemeente bijvoorbeeld toegezegd om Heerenveen duurzamer te maken en daarbij ook inwoners, ondernemers, organisaties en scholen te betrekken. Zo wil men de biodiversiteit vergroten, de omgeving van Heerenveen groener maken en de openbare ruimte in de hele gemeente klaarmaken voor het klimaat van de toekomst. Van deze tien duurzaamheidsprojecten ga je dus ongetwijfeld profiteren als je hier komt wonen. Sinds 2017 is Heerenveen al een Fairtrade gemeente en sinds 2007 een Millennium gemeente. Er wordt dus keihard gewerkt aan allerlei toekomstgerichte initiatieven en doelstellingen.

Ook fijn: woningen zijn hier goedkoper

De woningprijzen in de hele provincie Friesland, dus ook in Heerenveen, zijn een stuk lager dan in de rest van Nederland en met name de randstad. Dat is voor veel mensen een serieuze reden om eens te kijken naar de mogelijkheden om onze kant op te verhuizen. Daar komt nog bij dat de hypotheekrente nu natuurlijk historisch laag is. Het loont dus om eens te kijken of je hypotheek oversluiten interessant is. En misschien kijk je dan ook wel wat je momenteel zou kunnen lenen om eventueel een woning in Heerenveen te kopen. Wees welkom!