Prepaid, de nieuwe uitweg

Aangeboden door: Overstappen.nl

Bij een sim only abonnement betaalt de klant slechts voor een aansluiting op het netwerk en voor het gebruik maken hiervan. Daarnaast krijgt de klant alleen een nieuwe simkaart, zonder telefoon. Dit abonnement is meer bestemd voor klanten die geen nieuwe telefoon nodig hebben, maar wel graag een nieuwe simkaart, zonder telefoon willen kopen.

Om gebruik te kunnen maken van een sim only abonnement moet de klant een simlockvrije telefoon hebben. Telefoons die gekocht worden met een abonnement kunnen wanneer er geen schuld meer op zit gratis simlock vrij gemaakt worden. Een klant kan een zo een abonnement afsluiten via de meeste netwerken, telecom dealers en MVNO’s.

De verschillen tussen MNO en MVNO

De afkortingen MNO en MVN staan voor Mobile Network Operator en Mobile Virtual Network Operator. De Mobile Network Operator bedrijven in Nederland zijn de grote telecom aanbieders van telefoonabonnementen met hun eigen netwerk. Terwijl de MVNO bedrijven ook telefoon abonnementen aanbieden, maar niet over een eigen netwerk beschikken. Deze bedrijven maken gebruik van de netwerken van MNO bedrijven.

Providers vergelijken

Om een goede telecom provider te kiezen, zul je eerst voor onderzoek moeten doen. Op deze manier vind je de mobiele providers die het beste bij jou passen. Met behulp van het internet kun je van huis uit zelf de vergelijking doen. Er zijn verschillende webpagina’s waar jij zelfstandig op zoek kan naar de goedkoopste sim only abonnement. Met behulp van het internet kun je van huis uit zelf de vergelijking doen. Er zijn verschillende webpagina’s waar jij zelfstandig op zoek kan gaan naar de goedkoopste sim only abonnement. Wanneer je dit aan het doen bent, is het belangrijk om op alles te letten. Denk dan aan goedkoop bellen, data en sms bundels. Kijk ook als de provider de mogelijkheid biedt om online op te waarderen. De goedkoopste sim only abonnement hangt af van verschillende factoren, wat voor de een goedkoop is, kan duur uitkomen voor jou.

Waarom prepaid?

Bij prepaid heb je geen onnodige kosten elke maand, omdat je betaald wat je verbruikt. Daarnaast is het hebben van een prepaid erg handig wanneer je op reis gaat. Je kunt via het internet ten alle tijden op zoek gaan naar de goedkoopste providers. Er zijn ook providers die speciale prepaid bundels hebben. De een heeft meer belminuten, de andere meer data voor internet verbruik. Zo een prepaid abonnement is een hele uitkomst als je op zoek bent naar een abonnement zonder een telefoon.