Amo Draijer nieuwe coördinator Stichting Present Heerenveen

HEERENVEEN Amo Draijer is de nieuwe coördinator van de Stichting Present Heerenveen. De coördinator die aanvankelijk per september was aangenomen zag om persoonlijke redenen af van de functie.

De 64-jarige Draijer was al drie jaar coördinator bij Present De Wâlden in de gemeente Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen en was eerder werkzaam als interim coördinator bij Present Smallingerland.

,,De meerwaarde van Present is dat we al heel veel contacten hebben. Denk aan hulporganisaties, zorginstellingen en vrijwilligers. Wat ook helpt is dat Present al jaren gewend is om spontane, incidentele hulp van mensen te verbinden met tijdelijke noden. Die ervaring komt in deze tijd goed van pas.”

Voor Present Heerenveen heeft Draijer wel iets op zijn wensenlijst staan: ,,Dat er meer vrijwilligers komen en dan vooral meer vanuit bedrijven. Een Presentproject is zo geschikt als bedrijfsuitje. Het is leuk om te doen, leerzaam en zinvol. En voor bedrijven past dit mooi binnen het maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

Brug slaan

Stichting Present heeft als missie ‘Een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden’. 

Present maakt het mogelijk dat groepen vrijwilligers uit kerken, gezinnen, scholen, bedrijven en andere sociale verbanden zich inzetten voor plaatsgenoten in een kwetsbare situatie. Zo zorgen we samen voor een betere samenleving.

De Stichting Present Heerenveen is sinds 2010 actief en maakt onderdeel uit van een landelijk netwerk van ongeveer vijfenzeventig stichtingen in Nederland.