Bootcamp Friesland bestaat vijf jaar

HEERENVEEN Bootcamp Friesland van Wilco Tigchelaar bestond onlangs vijf jaar.

Ondertussen worden er lessen gegeven in in Heerenveen, Aldeboarn, Joure en Nijeholtpade. ,,We hebben de ambitie om verder te groeien en mensen enthousiast te maken voor het concept dat we bieden.”

Bootcamp is samen sporten in de buitenlucht. Daarbij wordt voor het doen van oefeningen gebruik gemaakt van wat de omgeving heeft te bieden waarin wordt gesport. ,,Zoals lunges doen op het Woutersbergje in Oranjewoud of ploegen in het zand op De Heide”, zegt Tigchelaar.

Sinds de coronatijd is Bootcamp Friesland ook gestart met onlinelessen. ,,Daardoor is het voor mensen uit heel Nederland mogelijk om vanuit hun eigen huis of tuin mee te doen en toch nog een beetje samen te sporten.”

Tigchelaar: ,,Bootcamp is voor een heel brede doelgroep. Doordat we een beginnersgroep en een gewone groep hebben kan iedereen laagdrempelig instromen en doorgroeien naar de gewone groep. Zo creëren we voor iedereen een passende uitdaging. Bootcamp zelf betreft spierversterkende oefeningen die worden afgewisseld met loopoefeningen. Daardoor kun je bootcamp ook gebruiken als aanvulling op je huidige sport.” 

Zie ook www.wilcotigchelaar.com.