FOTO’S EN VIDEO | Echtpaar Jager 65 jaar getrouwd, burgemeester Van der Zwan voert Skype-gesprek met jubilarissen

HEERENVEEN Hindrik Jager (91) en Saakje Jager-De Vries (89) zijn 65 jaar getrouwd. Burgemeester Van der Zwan heeft het echtpaar gefeliciteerd via een Skype-gesprek. Zie daarvoor de video onder het artikel.

Vanwege het jubileum hadden de kinderen en kleinkinderen een banner aan het balkon gehangen met daarop de trouwfoto van 65 jaar geleden en de tekst ‘Hiep hiep hoera 65 jaar getrouwd’. Ook was het balkon versierd van hun aanleunwoning in Mariënstate naast woonzorgcentrum Mariënbosch in Heerenveen.

De heer Jager werd geboren in Winschoten en verhuisde op jonge leeftijd naar Heerenveen omdat zijn vader bij de Nederlandse Spoorwegen werkte.

Zelf werkte de heer Jager bij Batavus, eerst aan de Parralelweg in Heerenveen en later in Oudeschoot bij de Batavus-fabriek. Daarna was hij ruim twintig jaar koster van de gereformeerde kerk in Oudeschoot, tegenwoordig De Sionskerk.

Mevrouw Jager-De Vries is geboren in Luinjeberd waar haar ouders een kruidenierswinkel hadden.

Nadat ze getrouwd waren ging het echtpaar in Oudehaske wonen in een woning aan de Jousterweg, die destijds ‘It Boskje’ heette. Tegenwoordig is er een kapsalon in gevestigd.

Het echtpaar heeft drie kinderen, tien kleinkinderen en zes achterkleinkinderen en vijf achterkleinkinderen.