Nieuwe doeken In slach troch Akkrum binnenkort in de frames geplaatst

AKKRUM De nieuwe doeken van In slach troch Akkrum worden binnenkort in de frames geplaatst. De oude doeken zijn ondertussen geveild.

Dit jaar is het thema ‘Vrijheid’. Jonge en oudere kunstenaars hebben op dat thema mooie, serieuze, grappige en persoonlijke doeken gemaakt.

In totaal hangen er zevenentwintig werken in het dorp en veertien op het terrein van de jachthaven. 

De route is vier kilometer lang en is aangegeven in de brochure en door middel van witte geschilderde voetstappen op de stoep. Er kan gestart worden bij de jachthaven en bij het NS-station. 

De doeken blijven hangen tot juni volgend jaar zodat ze dan onderdeel kunnen blijven uitmaken van de viering van 75 jaar vrijheid. 

De fotografie en de uitvergroting van de kunstwerken is wederom verzorgd door Amarins Zandstra en door Marten Dijkstra. De doeken zijn gemaakt van gerecycled PET-materiaal.

De brochure bij de kunstwandelroute is samengesteld door Paula Leen en Kees Middendorp en is gratis verkrijgbaar bij de plaatselijke middenstand, bij de haven en bij het treinstation. 

Ook staat alle informatie in de Akkrum.net-app die gratis is te downloaden.

Sponsoren en kunstenaars

Jeugd: Jean Dunant Maurits, Mariëlle Moen, Marije Moen, Jouke van der Werff, Iris Zwerver en Roan Boersma.

Volwassenen: Denise Visser, Baukje Ipema, Gerrie Meeter, Remco Wierda, Mirjan van der Meer, Isabelle Oppel, Rommie Schilstra, Susan Koot, Tiety Kooistra, Bert Wedman, Emmy Wortman, Sipke Leen, Anutosh Haberbeck, Henk Wiersum, Mello Sevinga, Jan Eijzenga, Ab Karreman, Siebe Boersma, Froukje van der Schaar, Bé Zwart en Rens Hoekstra. 

De kunstwandelroute is mede mogelijk gemaakt door steun van: Plaatselijk Belang Akkrum/Nes, gemeente Heerenveen, Vereniging Ondernemers Akkrum/Nes, It Mienskar-fûns en het Prins Bernhard Fonds.