Heerenveen wil tienduizenden euro's terughalen bij bewindvoerder Confidio

De gemeente Heerenveen wil proberen de tienduizenden euro’s aan bijzondere bijstand die zijn aangevraagd voor bewindvoerderskosten, terug te halen bij bewindvoerder Confidio.

Dat antwoordt het college van Heerenveen op vragen van de FNP over de overname van tientallen dossiers van bewindvoerder Elcx door Confidio in Drachten. De Leeuwarder Courant publiceerde hier onlangs over.

Stichting Elcx stopte in december op last van de rechter met haar werkzaamheden nadat was gebleken dat er in verschillende dossiers gedurende meerdere jaren sprake was van onterecht geïncasseerde bewindvoerdersvergoedingen.

Aan de overname door Confidio zijn kosten verbonden die op rekening van de cliënten kwamen. Confidio probeert ze nu te verhalen op de bijzondere bijstand van de gemeenten, onder andere Heerenveen.

Voor Heerenveen gaat het vermoedelijk om vijftig tot zeventig aanvragen, een bedrag van 42.000 tot 65.000 euro. ,,Dat is gewoon belastinggeld. De gemeente wil daar niet voor opdraaien dus wij gaan proberen dat terug te halen’’, zegt wethouder Hans Broekhuizen van Heerenveen.

Eerst is het nog wachten op de uitspraak van de kantonrechter over de vraag of Elcx het bedrag van de aanvangskosten als geleden schade aan betrokkene moet vergoeden.