SC Heerenveen Vrouwen versterkt zich met vijf speelsters

HEERENVEEN SC Heerenveen Vrouwen heeft voor komend seizoen vijf nieuwe speelsters aangetrokken. Dat zijn: Kirsten van de Westeringh, Jasmijn Duppen, Eef Kerkhof, Jamie Altelaar en Francisca Cardoso. Zij hebben hun handtekening onder een eenjarig contract.

Kirsten van de Westeringh komt over van AFC Ajax. De talentvolle jeugdinternational heeft erg veel zin om in Heerenveen aan de slag te gaan: ,,Ik ben erg blij met deze transfer. Vanuit de jeugd van Oranje ken ik al een aantal meiden uit dit team, heel leuk om samen met hen hier bij sc Heerenveen te gaan voetballen. Ik heb ontzettend veel zin in komend seizoen” 

Eef Kerkhof De 18-jarige Eef Kerkhof verhuist van het zuiden naar het noorden van het land. Zij komt van Jong PSV Vrouwen naar SC Heerenveen en maakt met deze transfer ook gelijk de stap van de beloftencompetitie naar de Eredivisie Vrouwen. 

,,Ik heb ontzettend veel zin in deze volgende stap in mijn carrière. Het is een superleuk team waarin ik vanochtend erg fijn ben ontvangen. Ik hoop met mijn loopvermogen en mijn diepte-inzicht van toegevoegde waarde te kunnen zijn in dit elftal en hoop daarmee ook veel minuten te gaan maken in het shirt van SC Heerenveen.” 

Jasmijn Duppen komt de achterhoede van SC Heerenveen versterken. De verdedigster staat bekend om haar snelheid en de kracht om duels te winnen. Vanochtend maakte Duppen voor het eerst kennis met haar nieuwe team. 

,,Ik voelde mij meteen welkom. Het was meteen leuk en we hebben veel gelachen. Ik hoop komend seizoen belangrijk te kunnen worden voor dit elftal en veel speelminuten maken.”

De 21-jarige Jamie Altelaar is geen onbekend gezicht in de Eredivisie Vrouwen. Zo speelde zij eerder in het shirt van VV Alkmaar en FC Twente. Na een kort uitstapje naar het Duitse BV Cloppenburg, tekende zij een contract bij SC  Heerenveen. De verdedigster hoop volgend seizoen mooie resultaten neer te kunnen zetten in Friesland. 

,,Ondanks dat het een kort seizoen is geweest, heeft SC Heerenveen Vrouwen ontzettend goed gepresteerd. Ik hoop dat ik mijn bijdrage kan leveren, zodat we ook volgend seizoen mooie resultaten kunnen neerzetten.' Francisca Cardoso De Portugese Francisca Cardoso verruilt het shirt van topclub SC Braga voor het shirt van SC Heerenveen. De aanvalster kan niet wachten om aankomend seizoen bij sc Heerenveen aan te sluiten. 

,,Ik sta te popelen om naar Heerenveen te komen om te trainen en te spelen. Ik heb hoge verwachtingen van mijn stap naar deze club. Hopelijk kan ik belangrijk zijn en veel doelpunten scoren. Laten we samen een mooie prestatie neerzetten.”