Buurtbewoners maken plan om grasveld Taconishof in Heerenveen-Midden leuker en uitdagender te maken

HEERENVEEN Een aantal bewoners rondom het grasveld aan de Taconishof in Heerenveen heeft het plan opgevat om dat veld leuker en uitdagender te maken voor alle buurtbewoners.

,,Het veld is nu niet spannend voor de kinderen, er gebeurt te weinig en bovendien is het niet veilig genoeg voor spelende kinderen aangezien er soms te hard wordt gereden rond het veld”, zo staat in de nieuwsbrief van Heerenveen-Midden.

Met iedereen die wilde meedenken is ondertussen we een ontwerp gemaakt voor een soort natuurlijke avonturentuin. Niet met de gebruikelijke speeltoestellen, maar met natuurlijke materialen wordt straks een tuin gemaakt om in te spelen, voetballen en onder om in te tuinieren.

De volwassenen hebben aangegeven zelf ook meer gezelligheid en gezamenlijke activiteit te willen. Daarom worden er ook picknicktafels geplaatst en een natuurlijke overkapping waar bijvoorbeeld een buurtbarbecue kan worden gehouden.

,,Met perken met wilde bloemen, grote bakken met bloemen en kruiden hopen we zo een mooie, natuurvriendelijke, leerzame en gezellige tuin te maken voor alle buurtbewoners. De gemeente is erg enthousiast over ons plan en biedt ons allerlei goede hulp en tips en helpt ons waar mogelijk.”

Het ontwerp, de aanleg en het onderhoud wordt volledig door vrijwilligers uit de buurt gedaan. Voor de kosten van materialen en onder andere plantgoed heeft inmiddels ruim de helft van de buurtbewoners een financiële bijdrage toegezegd en geeft de gemeente Heerenveen een bijdrage uit het Maak Het! fonds.

Voor het laatste deel van de te maken kosten is een subsidieaanvraag gedaan bij de provincie Friesland. ,,Zodra de toezeggingen gedaan zijn, gaan we snel aan de slag om van het grasveld aan de Taconishof een mooie, groene en spannende speel- en ontmoetingsplek te maken.”