FOTO’S EN VIDEO’S | Dominee Praamsma in alle vroegte verrast met gezang en ontbijt bij 25-jarig jubileum

DE KNIPE Dominee Riemer Praamsma van de Protestantse Gemeente Tjalleberd-De Knipe is donderdagochtend in alle vroegte bij zijn 25-jarig jubileum toegezongen door leden van de kerkenraad. Ook werd hij getrakteerd op een ontbijt.

Praamsma is sinds het voorjaar van 2019 dominee bij de Protestantse Gemeente Tjalleberd-De Knipe. Daarvoor was hij dominee in Easterein. ,,wij zijn dolblij met hem. Hij brengt humor in de kerk. Iedereen van jong tot oud is stapelgek met hem. Hij is echt een waanwinst”, lieten de leden van de kerkenraad weten na de muzikale aubade, waarbij onder ander werd gezongen: ‘Lang zal hij preken’.

De jubilaris zelf was zichtbaar verrast en kon het gebaar zeer waarderen. ,,Ontzettend bedankt. Wat een leuke verrassing. Ik had dit absoluut niet verwacht. Ik dacht misschien krijg ik een kaartje. Dit zegt mij heel veel. Het is een stukje verbondenheid en waardering. Vanwege de geldende coronamaatregelen maakt dit de verrassing alleen aar groter.”

Gebed in de app

Zelf wilde Praamsma net een ochtendgebed en bijbelteksten in de groepsapp van de kerk zetten, waar ongeveer tachtig leden in zitten. Daarnaast zet de dominee er dagelijks een samenvattend avondgebed in. Dat doet hij sinds de kerk dicht is omtrent de coronamaatregelen.

,,Ik wilde in het ochtendgebed stilstaan bij het feit dat ik vijfentwintig jaar dominee ben. Daarnaast wilde ik erin zetten dat de wereld ingewikkelder wordt, de kerk bescheidener, het ambt minder vanzelfsprekend, maar dat het het mooiste werk is om god en de mensen te mogen dienen door te zoeken naar een woord dat verbindt”, zegt Praamsma, die zelf niet uitgebreid stil stond bij zijn jubileum. ,,Wel ga ik vanavond lekker koken voor mijn vriend.”

(Tekst Jitze Hooghiemstra)