FOTO'S | Bouw Heerenhage in beeld, minder aanvoer materiaal door coronatijd

HEERENVEEN De nieuwbouw van Heerenhage heeft net als andere bouwprojecten te maken met een verminderde aanvoer van bouwmaterialen. Dat is duidelijk zichtbaar op de bouwplaats.

Of de verminderde aanvoer zorgt voor vertraging in de bouw is niet bekend. Bij uitvoerder Hevo was niemand bereikbaar om antwoord te geven op vragen omtrent de nieuwbouw. Daarnaast is niet bekend of Hevo net als veel andere bouwprojecten momenteel te maken heeft met een tekort aan bouwvakkers.

De voorbereiding voor bouw zijn gedaan in januari. De nieuwbouw zelf duurt ongeveer achttien maanden.

Op de locatie van de voormalige serviceflat waarvan de sloop in november 2018 startte komen 126 appartementen. Dat waren er in het voormalige Heerenhage 230.

Als de bouw gereed is, kunnen bewoners er meteen terecht. Als eerste hebben bewoners de keus om terug te keren, die vanuit Heerenhage tijdelijk naar Aldlânstate in Leeuwarden zijn verhuisd. Vervolgens staat verhuur open voor andere belangstellenden die zich al hebben gemeld.

Ook komt er een vrij toegankelijke tuin. Die krijgt volgens ontwerper Marnix Tavenier aan de buitenkant een landelijk karakter en aan de binnenkant een parkstructuur, met een omloopzone.

Verder blijft de naam Heerenhage behouden.

(Foto’s Max van Gelder)