Spontane actie mondkapjes maken mondt uit in schenking van robothond en wondertelefoons aan verzorgingshuis Leppehiem in Akkrum

AKRUM Het verzorgingshuis Leppehiem uit Akkrum krijgt woensdag 23 juni een interactieve robothondje uit handen van Els- en Kyra van Wirdum. Ook worden wondertelefoons overhandigd.

Het gezelschap en de liefde van een huisdier geeft rust en warmte en werkt therapeutisch tegen het gevoel van eenzaamheid. ,,Helaas is voor dementerenden een huisdier/puppy niet weggelegd en de levensechte robothond is een goed alternatief hiervoor. De interactieve hond blaft, kwispelt en knippert met zijn oogjes net als een echte hond.”

De schenking vloeit voort uit de mondkapjes die het naaiatelier van Leppehiem maakte voor de zorg tijdens de coronatijd wondertelefoons aan dementerenden van verpleeghuizen.

De vraag groeide naar mondkapjes groeide al snel. Zo ontstond het idee om er geld voor te vragen en de opbrengst terug te geven aan de zorg. Er werd een doel aan gekoppeld: interactieve robotdieren voor dementerende ouderen die in verpleeghuizen wonen.

Meer informatie via mondkapjesatelier@gmail.com.