Mondkapjesactie Grannies2Granniesfriesland maakt bouw huisje voor oma-project Oeganda mogelijk

HEERENVEEN Door het maken van bijna duizend mondkapjes en de verkoop ervan heeft Grannies2Granniesfriesland het mogelijk gemaakt om voor een project voor oma’s in Oeganda een 3000 euro kostend huisje te bouwen.

De elf oma’s van Grannies2Granniesfriesland zetten zich in voor betere leefomstandigehden voor oma’s in Oeganda en geven normaal gesproken lezingen. Vanwege de coronatijd kan dat niet. Daarop begonnen zij eind april met het maken van mondkapjes naar aanleiding van een artikel in de Heerenveense Courant over Modres kledingreparatie, waar ook mondkapjes worden gemaakt. ,,Ik dacht is dat niet iets voor ons?”, zegt Yvonne Kentie uit Heerenveen.

Vervolgens ging de groep aan de slag in Heerenveen, Tijnje Drachten en Zuidwolde. ,,We hebben reclame gemaakt via Facebook Grannies 2 Grannies en onze website. En het loopt geweldig. Vanuit het hele land worden bestellingen geplaatst. Binnen fietsafstand bezorgen we de mondkapjes, die vier euro per stuk kosten, zelf.”

Jinja

Kentie: ,,We bouwen het huisje in Jinja voor oma’s die de zorg hebben voor minstens zes kleinkinderen en die nu in erbarmelijke omstandigheden in een hutje wonen.”

Grannies2Granniesfriesland begon in 2011 dankzij een inwoonster uit Tijnje die een Oegandeze schoondochter heeft en oma werd. Zij wilde daarop iets doen voor oma’s in Oeganda. De organisatie is aangesloten bij PEFO (Phoebe Education Fund for aids Orphans en kwetsbare kinderen). PEFO zelf heeft een huizenproject in Oeganda.

Zie ook www.grannies2granniesfriesland.nl of bel voor meer informatie naar 06-26895991.