Heerenveense ondernemers Nathalie Hogendoorn en Nynke Zandhuis lanceren opvakantieinhuis.nl

HEERENVEEN Nathalie Hogendoorn en Nynke Zandhuis hebben de website opvakantieinhuis.nl gelanceerd.

De website is bedoeld voor kinderen van 3 tot 13 jaar en hun ouders. Het betreft een zes weken lang programma vol activiteiten.

De activiteiten bestaan onder andere uit nieuwe skills leren zoals dansen, koken en bakken, gitaarspelen en schaakles. Daarnaast zijn er workshops over fotografie en tekenen, wetenschappelijke proefjes en filosofie voor kinderen.

Verder zijn er leuke doedingen zoals een eigen dominospel maken en zijn er kant-en-klare speurtochten. Tenslotte is er een vol keuzeschema plus iedere dag een lekker recept.

Het programma start in Spanje met tapas en diervriendelijk stierenvechten, vervolgens wordt Scandinavisch gekanood, is er een Franse campingweek, wordt Italië bezocht, daarna Amerika en wordt afgesloten met een Hollandse week.

Ook aan de vakantiefoto’s is gedacht. Zo zitten er uitdagingen in het programma waarbij deelnemers hun eigen vakantie-achtergrond maken.

Het coronaproof programma is met een vroegboekkorting te koop voor 49 euro.

Online oproep

Nathalie Hogendoorn, initiatiefnemer van opvakantieinhuis.nl, vond Nynke Zandhuis via een online oproep over het nieuwe platform.

Dat was de start van een intensieve samenwerking. Zandhuis is als pedagoog betrokken. Terwijl Hogendoorn een achtergrond heeft in de marketing. Na een tijdje kwamen zij erachter dat ze allebei een sterke band met Heerenveen hebben: Hogendoorn woont in Heerenveen-Noord en Zandhuis groeide op in Sintjohannesga.

Nieuwe ervaringen opdoen

Bijna vijf miljoen Nederlanders slaan een lange zomervakantie over, volgens NBTC-NIPO Research. Gezinnen die thuis blijven, lopen daarmee niet alleen ontspanning mis, maar ook ontwikkeling voor kinderen.

Zandhuis: ,,Als pedagoog weet ik hoe belangrijk het is voor kinderen om nieuwe ervaringen op te doen. De vakantie is de uitgelezen kans om prikkels op te doen. Nu veel gezinnen in eigen land blijven of zelfs thuis, kun je die ervaringen op een andere manier organiseren. Met www.opvakantieinhuis.nl helpen wij gezinnen hierbij.”