FOTO'S EN VIDEO | Protestantse Gemeente Tjalleberd-De Knipe schenkt 7000 euro aan de Stichting Earthian

DE KNIPE Johan Medemblik van de Protestantse Gemeente Tjalleberd-De Knipe heeft dinsdagavond een cheque van 7000 euro overhandigd aan Jonas Williams van de Stichting Earthian.

De stichting is een aantal jaren geleden begonnen met het realiseren van een basisschool in Newton Five Mile in Sierra Leone. Met de nodige giften en hard werk van de plaatselijke bevolking is de bouw van de school nu toe aan de laatste fase: het dak. 

De banden van de kerk met Sierra Leone bestaan sinds ongeveer vijftien jaar. Dat begon met ondersteuning van een oogziekenhuis waar een gemeentelid als arts werkzaam was geweest. Zo werd er met de dorpen De Knipe en Tjalleberd geld bijeengebracht om een Toyota Landcruiser aan te schaffen voor het ziekenhuis.

Bezoek

Ook brachten gemeenteleden in 2010 een bezoek aan het oogziekenhuis. De wil om iets te blijven doen voor de mensen in Sierrra Leone bracht gemeentelid Geesje Loer in contact met de al bestaande stichting Earthian Roots.

De stichting stelt zich tot doel om kinderen, jeugd en volwassenen te ondersteunen bij de wederopbouw van het land na oorlog en crisis.

In het voorjaar stond er vanuit de kerk een aantal acties en collectes gepland om geld in te zamelen voor de bouw van de school in Newton Five Mile. Vanwege de cronatijd kon dat niet doorgaan.

De Protestantse Gemeente Tjalleberd-De Knipe besloot daarop om het resterende bedrag voor het afbouwen van de school te schenken.