Coronatijd zet financiële problemen extra op scherp, gemeente Heerenveen biedt helpende hand

HEERENVEEN Inwoners die financiële problemen hebben, het overzicht kwijt zijn of zelfs de post niet meer open durven te maken kunnen voor gratis hulp aankloppen bij de gemeente Heerenveen.

De afgelopen coronatijd heeft volgens de gemeente voor sommige mensen de zaken nog meer op scherp gezet. Omdat veel hulpinstellingen min of meer gesloten bleven, wordt de drempel om hulp te vragen hoger. De gemeente Heerenveen, Caleidoscoop en Humanitas werken samen om inwoners te helpen.

Inwoners kunnen altijd contact opnemen met een meitinker. Deze bekijkt hoe het er voor staat en zoekt naar de beste oplossing. Dat kan via het team schulphulpverlening van de gemeente, maar ook bijvoorbeeld via De Barones of Humanitas.

Er wordt altijd gekeken naar de beste oplossing voor het probleem van de inwoner. De gemeente Heerenveen is opgedeeld in woonservicezones die ieder hun eigen meitinker hebben. Op www.heerenveen.nl/meitinker zijn alle contactgegevens te vinden.

Het hangt van de situatie af wat de beste oplossing is. Soms is het voldoende om met behulp van een budgetmaatje zelf weer orde op zaken te houden. Maar het kan ook zijn dat de beste manier schuldhulpverlening is. Er zijn allerlei hulpmogelijkheden beschikbaar.