FOTO’S | Leerlingen Nordwin College ontvangen diploma bij drive through

HEERENVEEN Diverse leerlingen van het Nordwin College vmbo uit Heerenveen hebben hun diploma ontvangen bij een drive through.

Hieronder een door de school zelf geschreven verslag.

Het was een RIVM COVID-19 bestendige drive through diplomering. De gehele middag was het een komen en gaan van geslaagde VMBO leerlingen, in de avond gevolgd door onze geslaagde MBO leerlingen. Op school was de route feestelijk aangekleed. Onderweg werden de genodigden getrakteerd op verschillende zaken. Te beginnen met een ludieke ontsmettings spray, gevolgd door een gebakje en drankje, aangereikt op een afstand bewarende roeispaan. Halverwege de route werd het feest muzikaal ondersteund door een non-stop draaiende Dj-Direct.

Bij stopplaats twee werd een rode roos uitgereikt waarna de belangrijkste stop, het uitreiken van het diploma aan de beurt was. Bij iedere deur van de kantine, onze Plaza, was om de tien minuten een leerling welkom om daar het fel begeerde diploma te ondertekenen en eventuele presentjes in ontvangst te nemen. De bekende Nordwin pennenset is hiervan een vast onderdeel, een waar collectors item.

Na het fotomoment en het bewonderen van enkele “oude” foto’s van de gediplomeerde van de afgelopen vier jaar school carrière (met soms een heuse nabeschouwing tot gevolg) en het in ontvangst nemen van felicitaties was het daarna helaas al weer tijd om plaats te maken voor de volgende gediplomeerde die in de soms korte file ongeduldig stond te wachten. Op weg naar de uitgang werd nog een tas met schoolwerk zoals het arbeidsintensieve “Biotoop” overhandigd. Bij de laatste stop werd nog een lekker suikerspin geserveerd waarna het korte maar reuzegezellige schoolbezoek er al weer op zat.

De vele complimenten en bedankjes zijn voor ons het bewijs dat dit, ondanks de vreemde situatie, een zeer geslaagde dag is geworden.

(Foto’s Nordfwin College)