FOTO'S | CIOS-studenten ontvangen hun trainer-coach diploma in het Abe Lenstra stadion

HEERENVEEN In totaal veertien CIOS-studenten hebben woensdag hun diploma ontvangen op een wel heel bijzondere plek. Vanwege de coronamaatregelen was het Friesland College voor de diplomering uitgeweken naar het naastgelegen Abe Lenstra Stadion van SC Heerenveen.

Daar kregen de uit heel Noord-Nederland afkomstige studenten van de opleiding tot trainer-coach aan het CIOS van het Friesland College hun welverdiende mbo-diploma.
 
Het CIOS heeft veel contact met de KNVB en werkt nauw samen met de jeugdopleidingen van SC Heerenveen, waar veel studenten stages lopen.

De diploma-uitreiking startte dan ook met videoboodschappen van Michel Vlap, die tegenwoordig voetbalt bij Anderlecht en van Michel Jansen, hoofd jeugdopleidingen bij SC Heerenveen. Beiden zaten ooit zelf op het CIOS.
 
De ‘aftrap’ werd gedaan door CIOS-directeur Minke Molenaar. ,,Het is mooi dat we in deze bijzondere tijd de opleiding zo dicht bij de praktijk kunnen afsluiten. Dat past bij onze school. En ook goed dat het nu toch kan in een persoonlijk contact, want ook dat hoort bij het CIOS.” 

Voor het slotstuk verplaatste het gezelschap zich naar de tribune en het gras.