Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland en Tuinplus bv/Pieterpikzonen bv omarmen goodiebag voor alle 5000 basisscholieren uit de gemeente Heerenveen

HEERENVEEN De Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland en Tuinplus bv/Pieterpikzonen bv hebben het initiatief van Caleidoscoop Welzijn en Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) omarmd om de ruim 5.000 basisschoolkinderen uit de gemeente Heerenveen te steunen met een goodybag. In de goodiebag zitten onder andere speeltjes en doe-tips voor de vakantie.

De Rabobank liet vanwege de actie frisbees bedrukken. Terwijl Tuinplus bv/Pieterpikzonen bv in elke tas een zakje bloemzaadjes stopte.
Hieronder een door Caleidoscoop zelf geschreven artikel.

De welzijnswerkers van Caleidoscoop hebben zich de afgelopen maanden voor uiteenlopende projecten ingezet om de leefbaarheid voor bewoners in coronatijd te verbeteren. In overleg met JOGG besteden zij deze week extra aandacht aan alle kinderen van de basisschool in heel de gemeente.

Net voordat de zomervakantie begint, ontvangen zij een bijzonder tasje met inhoud.  Een kleurplaat, een gezonde menukaart, tips over wat te doen in de vakantie (veel kinderen blijven deze zomer thuis), een overzicht met leuke activiteiten in de regio als alternatief voor de afgelaste Zomerspelweek en o.a. informatie van de bibliotheek.

Kortom, leuke en handige dingen om kinderen handvatten te geven voor een mooie zomervakantie. Tuinplus bv/Pieterpikzonen bv doneert via Hart voor Heerenveen voor elk kind een zakje bloemzaadjes. Een leuke activiteit voor kinderen om te zaaien, te zien bloeien en uiteindelijk te genieten van de bloemetjes zelf. 

Ook het Rabobank-team Heerenveen wilde graag bijdragen. De bank onderschrijft het belang van buiten spelen en bewegen voor kinderen. Speciaal voor deze actie liet de bank frisbees bedrukken via een lokale ondernemer zodat de kinderen gaan bewegen. 

,,Lichamelijk en financieel gezond zijn is belangrijk voor zowel jeugd als volwassen, en natuurlijk hopen we dat de jeugd een mooie zomervakantie zal hebben”, aldus Sebastiaan Weijers, marktteammanager Heerenveen. 

,,Dat we de opdracht voor de frisbees bij een lokale ondernemer konden neerleggen was voor ons ook belangrijk. Zo dragen wij bij aan 'support your locals'.” 

Hij geeft graag een persoonlijke tip mee. ,,Neem je frisbee mee naar de nieuwe discgolfbaan in Heerenveen”. 

De discgolfbaan met 18 holes ligt langs de Weinmakker; het gebied tussen OSG Sevenwolden en de McDonald’s. Een speler moet in zo weinig mogelijk beurten zijn of haar frisbee in een basket zien te werpen. 

De discgolfbaan is altijd open en gratis voor iedereen. Ook de Raad van kerken Heerenveen, Groeneveld en Top, SC Heerenveen en Sportstad Heerenveen doneerden leuke spulletjes voor in de tas.
 
De goodybags van Caleidoscoop worden deze week tegelijk uitgedeeld met een cadeautje van de gemeente. Omdat de coronatijd ook voor basisschoolkinderen een bijzondere was, krijgen zij van de gemeente een toffe bidon. 

Wethouder Jelle Zoetendal en enkele raadsleden delen bij een aantal scholen persoonlijk het cadeautje uit.