FOTO’S | De Roerganger zwaait afscheidnemende leerkrachten en achtste groepers uit

HEERENVEEN De Roerganger heeft woensdag het einde van het bijzondere schooljaar gevierd. Ook is afscheid genomen van een aantal leerkrachten.

Bijzonder in het zonnetje stonden de leerkrachten Abie Bruinenberg en Sjoukje Jongstra. Zij sloten hun onderwijscarrière af en zijn nu met pensioen.

Juf Abie Bruinenberg was 31 jaar verbonden aan CBO Meilân (voorheen VCO Heerenveen). Ze heeft op verschillende scholen gewerkt en de laatste jaren op De Roerganger. Juf Sjoukje Jongstra kwam als overblijfmoeder en werd onderwijsassistent. Zij werkte ongeveer 20 jaar bij De Roerganger.

Wegens de coronamaatregelen was een creatieve manier van afscheid nemen bedacht. Alle groepen studeerden circusacts in. In een optocht gingen iedereen naar De Rinkelbom.

De groepen kwamen achter elkaar op via de hoofdingang en deden hun act waarna ze via het materialenhok weer naar buiten gingen. De afscheidnemende collega's zaten in de zaal. Zij hadden dus echt een doorlopende voorstelling.

’s Middags werden de circusacts nogmaals uitgevoerd op het grasveld naast de school. Nu voor de ouders.

Daarna werden de leerlingen van groep acht uitgezwaaid. Zij liepen via de erehaag van leerlingen het plein af, op weg naar de school van hun toekomst.

Ook werd afscheid genomen van een aantal verhuisleerlingen.

(Foto’s Hanneke Henneveld/De Roerganger)