Facebookgroep ‘Coronahulp Heerenveen’ verder als ‘Omkijkers Heerenveen’

HEERENVEEN De Facebookgroep ‘Coronahulp Heerenveen’ heet sinds woensdag ‘Omkijkers Heerenveen’.

Binnenkort volgt een overdracht met de nieuwe beheerder van de groep. Cornelieke de Jong draagt daarmee na drieënhalve maand het stokje over van de Facebookpagina die zij oprichtte in coronatijd

,,Het virus lijkt inmiddels flink te zijn afgezwakt en dat is goed nieuws”, zegt De Jong. Ook in de Facebookgroep was dat volgens haar te merken. ,,De laatste weken werden er (hulp)oproepjes gedaan die niet langer coronagerelateerd waren. Op deze oproepjes werd eveneens positief gereageerd door de leden.”

De behoefte om naar elkaar om te kijken was er naar het idee van De Jong nog steeds. Om die reden noemt zij het belangrijk dat de Facebookgroep die 1500 leden telt ook na de coronatijd blijft bestaan. ,,Vanuit het ‘naar elkaar omkijken’ is ‘Omkijkers Heerenveen’ ontstaan. Nieuwe leden kunnen zich nog steeds aanmelden.”

‘Trots’

De Jong kijkt trots terug op de hulpinitiatieven van de afgelopen coronamaanden.

,,Er zijn vele hartverwarmende acties voorbij gekomen. Zo zijn er tal van taarten en cakes gebakken, talrijke kaartjes geschreven en diverse boodschappen voor elkaar gedaan. Ook zijn honden uitgelaten, boeken en spelletjes geruild en beschermingsmiddelen ingezameld.”

De Heerenveense noemt het fantastisch om te zien hoe er als Feansters de bereidheid was en is om elkaar te helpen. ,,Laten we dat als iets positiefs meenemen uit de coronaperiode.”

Lees ook: Massale toestroom aanmeldingen voor Facebookgroep ‘Coronahulp Heerenveen’ en De Uitdaging: ‘Naar elkaar om blijven kijken’