D66 Heerenveen: 'Zonder duurzame investeringen in onze toekomst nu, wordt de toekomst van onze kinderen onbetaalbaar'

HEERENVEEN ,,Zonder duurzame investeringen in onze toekomst nu, wordt de toekomst van onze kinderen onbetaalbaar." Dat zei D66-raadslid Ojanne de Vries donderdagavond tijdens de behandeling van de investeringsagenda en perspectiefnota van de gemeente Heerenveen.

Hieronder een door D66 zelf geschreven artikel.

Duurzaamheid, energietransitie, klimaatadaptatie (hittestress) en biodiversiteit staan bij D66 hoog op de agenda. Opwarming van de aarde is een acuut probleem. Investeringen hiervoor zijn dan ook onvermijdelijk. Omdat deze investeringen op de investeringsagenda ontbreken, heeft D66 hiervoor een amendement ingediend.

Wanneer we de balans in de natuur blijven verstoren, zullen we ook in Heerenveen steeds meer te maken krijgen met bloedhete zomers, natte voeten in de herfst en een gortdroge bodem. En wat te denken van energiearmoede, welke zich nu al begint af te tekenen. Zij die kunnen investeren in zonnepanelen, elektrische auto's en andere duurzame middelen en zij die dat niet kunnen.  

Om deze problemen voor te zijn en om met zijn allen blijvend te kunnen blijven genieten van het Fryslân zoals wij dat kennen, moeten wij vandaag, samen investeren. De gemeenteraad is er om integrale, weloverwogen en politieke keuzes te maken.