SP Heerenveen stemt tegen perspectiefnota en investeringsagenda gemeente Heerenveen

HEERENVEEN De SP Heerenveen heeft donderdagavond tegen de perspectiefnota en de investeringsagenda van de gemeente Heerenveen gestemd.

Beide voorstellen werden in de raadsvergadering met 29 stemmen voor en twee stemmen tegen aangenomen. De tegenstemmen kwamen van de fractie van de SP Heerenveen .

Hieronder een ingezonden tekst van de SP met het hoe en waarom van het stemmen tegen de perspectiefnota en de investeringsagenda.

De 2 tegenstemmen kwamen van de fractie van de SP Heerenveen waarom?
In 2018 waren de verkiezingen in Heerenveen en de PvdA werd de grootste partij en ging wederom samen met de VVD en het CDA een coalitie vormen.
Er werd naast het collegeakkoord een thematisch raadsakkoord aangenomen welke gebaseerd waren op de Global Goals waarvan de eerste Global Goal een prominente plaats kreeg.

Wat zegt Global Goal nummer 1: einde aan armoede overal en in al zijn vormen.

Afgelopen week zagen wij de PvdA wethouder van de gemeente Heerenveen zich sterk maken richting Den Haag voor meer geld want: het water staat ons tot de lippen.

Ook zagen wij een YouTube-filmpje van de fractievoorzitter van deze zelfde partij die input op ging halen uit het maatschappelijk veld.
Geweldig toch? Maar is dat zo?

Op 2 juli stemde deze partij vol trots in met de perspectiefnota en de investeringsagenda waarmee deze partij ook instemde met ordinaire bezuinigingen op het sociale domein.

Op jaarbasis ruim 1 miljoen 200 duizend euro bezuinigen op de kwetsbaarste groep mensen die wij in onze gemeente hebben.

Maar vol trots vervolgens miljoenen steken in topsport accommodaties want ja wij willen ons profileren als Sportstad Heerenveen, goed voor de economie.

Tja en dan moeten de mensen die het al niet zo breed hebben maar wat langer op een houtje bijten maar eens zal het wel goed komen met ze.

De SP Heerenveen was en is hier helemaal klaar mee.

De SP kon vanuit haar kernwaarden Menselijke Waardigheid, Gelijkwaardigheid en Solidariteit, niets anders doen dan tegen de perspectiefnota en investeringsagenda 2020 te stemmen in Heerenveen.