Crowdfundingsactie #MEIINOAR levert binnen twee dagen vierhonderd donaties en 25.000 euro op voor jeugdopleiding SC Heerenveen

HEERENVEEN De crowdfundingsactie #MEIINOAR heeft binnen twee dagen na de lancering vierhonderd donaties en een 25.000 euro opgeleverd voor de jeugdopleiding van SC Heerenveen.

Initiatiefnemers Oeds-Willem Miedema en Henk Hunneman zeggen overdonderd te zijn door de massale steun voor het supportersinitiatief dat is bedoeld om SC Heerenveen letterlijk en figuurlijk een steuntje in de rug te bieden in de aanloop naar het 100-jarig jubileum op 20 juli.

,,Dit laat zien hoe groot de animo onder supporters is om samen iets voor de club te betekenen", aldus Miedema, die donderdag een telefoontje ontving van Matty Verkamman van KICK Uitgeverij. Die liet weten zich aan te sluiten bij de crowdfundingsactie. 

Miedema: ,,Er komt vanaf volgende week een tweede druk van het jubileumboek met duizend nieuwe exemplaren, waarbij twintig procent van de opbrengst naar #MEIINOAR gaat. Een fantastisch gebaar dat ontstaat vanuit de ‘mei inoar gedachte’." 

Johhny Jansen en Cees Roozemond

Ook trainer Johnny Jansen en algemeen directeur Cees Roozemond hebben inmiddels gedoneerd. Terwijl oud-jeugdspeler Kik Pierie, nu spelend voor Ajax, via Instagram een oproep deed om hetzelfde te doen. 

Daarnaast komen er bijdrages binnen via bedrijven en voetbalelftallen. ,,Fans zoeken elkaar op en doneren samen.” 

Het jubileumboek ter waarde van 79 euro is te koop in de Feanstore en te bestellen via www.kickuitgevers.nl. 

De onthulling van het vijf kilo dikke boek is op vrijdag 10 juli. 

Voor doneren klik hier.