FOTO'S | Heerenveen voor derde dag op rij toneel boerenprotest Farmers Defence Force

HEERENVEEN Voor de derde dag op rij protesteert Farmers Defence Force in Heerenveen. Aan het begin van de avond verzamelden de boeren zich bij Thialf. met trekkers en vrachtwagens.

Onbekend is of de boeren die uit heel Friesland afkomstig zijn bij Thialf blijven staan om daar actie voeren of dat ze net als vrijdag toeterend door Heerenveen rijden of mogelijk net als zaterdagavond weer het distributiecentrum van Lidl bezetten.

Ook verzamelden zich zaterdagavond boeren vij A-ware. Met de politie werd daarnaaste en kat-en-muisspel gespeeld. Telkens als de politie ter plaatse kwam reden de boeren we weer naar een nieuwe locatie. De actie eindigde 's nachts rond 3.00 uur.

Veevoerbeleid

Farmers Defence Force is het oneens met het nieuwe veevoerbeleid van minister Schouten van Landbouw. Zij wil de uitstoot van stikstof uit mest verlagen door minder eiwit toe te staan in veevoer.

De boeren zien het nieuwe beleid van Schouten als 'dierenmishandeling' en kwamen zelf met een alternatief plan om de eiwitten in het veervoer verlagen op basis van vrijwilligheid.

De Tweede Kamer wil dat plan van de minister en het alternatieve plan van de boeren wordt doorgerekend door het Planbureau voor de Leefomgeving.

De boeren eisen meer dan een doorrekening. Het plan van minister Schouten moet namelijk in september in gaan. De kans bestaat dat de doorberekeningen dan nog niet gereed zijn.

Lees ook: FOTO'S EN VIDEO | 'We gaan als Farmers Defence Force zo lang als nodig chaos creëren in Heerenveen' en Gemeente Heerenveen: 'Wij verwachten niet dat het boerenprotest uit de hand loopt'