Swimfun Joure voert versoepelingen door rondom coronamaatregelen

JOURE Swimfun in Joure voert een aantal versoepelingen door rondom de coronamaatregelen.

Er kan onder andere weer met contant geld worden betaald bij het horecagedeelte. Wel zegt Swimfun dat met de pin betalen de voorkeur blijft hebben.

Ook kunnen bezoekers kunnen vooraf of na hun bezoek weer in de entreehal zitten en daar dan ook eten of drinken nuttigen. Daarnaast vervalt de regel om maximaal vijf minuten voor aanvang van het bezoek aanwezig te zijn.

Verder zijn de kleedruimten weer volledig in gebruik. Het thuis al aantrekken van zwemkleding is om die reden niet meer verplicht. Tenslotte is het peuterbad weer toegankelijk voor ouders.

Banenzwemmen, maximum en douchen

Voor het banenzwemmen geldt dat het niet meer nodig is om te reserveren. Alle bestaande reserveringen van het banenzwemmen komen daarmee te vervallen.

Het maximaal aantal zwemmers is uitgebreid van honderd naar 250. Swimfun zelf heeft normaal gesproken plaats voor duizend zwemers. Ook hoeft er geen afstand meer te worden gehouden tijdens het zwemmen en kan er weer in alle vijf banen worden gezwommen.

Daarnaast worden op maandag, dinsdag en donderdag tussen 8.00 en 10.00 uur zullen twee banen gebruikt voor de zwemlessen tijdens de vakantie.

Douchen blijft bij Swimfun niet mogelijk tot 1 september.

Nieuw ticketsysteem

Sinds maandag is bij Swimfum ook een nieuw ticketsysteem voor recreatief zwemmen online gegaan. Via dat systeem is het mogelijk om tickets te reserveren en te betalen.

Voor alle abonnementhouders behalve baby-peuterzwemmen is het niet meer nodig om vooraf te reserveren.

Wel blijven de voor deze week gemaakte reserveringen voor het banenzwemmen staan. Daarnaast zijn de tijden en dagen voor zwangerschapszwemmen, aquajoggen en zwemles tijdens de zomerperiode iets anders. Zie daarvoor swimfun.nl.

Baby en peuterzwemmen

Voor baby en peuterzwemmen blijft gelden dat het noodzakelijk is om te reserveren. Er zijn telkens twaalf ouder-kindkoppels welkom. De reserveringen verlopen via hetzelfde systeem als voorheen.

Zwemschool De Fryske Marren

Overstappen of opgeven voor de zwemlessen van Zwemschool de Fryske Marren kan via de website. Vragen over de zwemlessen kunnen gesteld worden via zwemles@swimfun.nl.

Voor alle informatie zie swimfun.nl.

Lees ook: Swimfun en Gymnasion introduceren diplomalijn ‘Ik ben zwemveilig’ en starten Zwemschool De Fryske Marren en Sportbedrijf De Fryske Marren wil verbindende aanjager op sportgebied en vitaliteit zijn in de gemeente