FOTO’S | Bewoners Talant Wonen in Kempenaerstate Heerenveen verrast met optreden Stef Verhagen

HEERENVEEN Stef Verhagen uit Heerenveen heeft vrijdag de bewoners van Talant Wonen in Kempenaerstate verrast met een optreden. Dat werd groot feest. Hieronder een door de Heerenveners zelf aangeleverd verslag.

Stef Verhagen uit Heerenveen is normaliter te zien op en langs de voetbalvelden, in de zaal en op het veld, als scheids- of grensrechter. Ook is Verhagen begeleider bij TOF vakanties en Dolfijn reizen, waar hij voor mensen met een beperking meegaat op de diverse vakanties.

Hoe anders is dit keer zijn aanwezigheid bij woongroep in Heerenveen.
Het voetbalseizoen werd tussentijds afgelast, vakanties die werden en worden verschoven of afgelast, kortom, een zomer om snel te vergeten.
Tot er vanuit een kennis een vraag kwam of ik wat kon betekenen voor mensen met een beperking.

Want het is altijd vet feest als jij als begeleider meegaat, boombox, microfoons mee en bonte avonden organiseren maar!!!

Tja, daar hoefde Verhagen niet lang over na te denken, alleen de invulling, dat was een beetje lastig, want tijdens de vakanties kan iedereen meedoen en nu dus duidelijk niet.

Ja, op een respectabele afstand natuurlijk.

Gelukkig gloort er licht aan het eind van de corona tunnel en hierdoor wordt de afstand weer wat kleiner....

Na 9 optredens in Wolvega, Drachten, Sneek, Leeuwarden en Kampen, heeft Verhagen de smaak te pakken gekrege en vrijdag was hij in Heerenveen om een feestje te bouwen zodoende de mensen een leuke avond te bezorgen.

Op deze lokatie vanTalant, de Kempenaersstate, kunnen mensen met een beperking begeleid wonen.

Van tevoren heb ik gevraagd om verzoekjes naar me te sturen, dan kan ik elke keer de muziek op maat maken voor de mensen, dat is me goed bevallen, dus daar gaan we mee door.

Leuk detail is, dat Verhagen vorig jaar is verkozen tot Nederlands vrijwilliger van het jaar in de categorie 'Publieks passieprijs. Hij kreeg zijn prijs uitgereikt door minister De Jonge van volksgezondheid, een titel waar ik heeeel trots op ben.

Mensen met een beperking mogen van mij meer in de belangstelling staan, deze groep wordt, evenals de ouderen, snel een beetje vergeten, daar probeer ik toch wel wat aan te doen aldus Verhagen.

Dat het wederom gelukt is, is bijna al een open deur intrappen, wat waren ze vrolijk!
Jan Smit, Hazes, Nick en Simon, Billy Joel k en tal van Friestalige muziek wamen voorbij.

Het was weer geweldig.

Talant herbergt gasten, waarmee ik regelmatig op vakantie ben geweest, zowel met TOF vakanties als met Dolfijn Reizen, dus dat was weer een dubbel feest. Dansen, springen en meezingen, kortom, een feest van herkenning en wat is er nou mooier dan een beetje plezier maken in deze donkere coronatijd.

(Tekst Stef Verhagen)