Fietsschool Fietsersbond zoekt testpersonen voor nieuwe doortraproutes rondom Heerenveen

HEERENVEEN De Fietsschool van de Fietsersbond zoekt geïnteresseerden die een of twee nieuwe doortraproutes rondom Heerenveen willen uitproberen. De rondjes zijn ongeveer twintig tot vijfentwintig kilometer lang.

De routes voeren door een groene omgeving en over redelijk ruime paden, met weinig obstakels en relatief veilige kruisingen. De routes zijn in eerste instantie bedoeld voor oudere fietsers. Daarnaast zijn ze geschikt voor iedereen die erin geïnteresseerd is.

,,In meerdere plaatsen zijn al routes ontwikkeld. Nu zoeken we oudere fietsers die ze willen testen en hun mening hierover willen geven", aldus de Fietsersbond.

Ondertussen worden doortraproutes getest in: Heerenveen (2), Joure, Sneek (2), Oosterwolde, Drachten (2), Ureterp, Leeuwarden (2), Franeker, Berlikum (2), Damwoude en Dokkum.

Wie een route wil testen kan een e-mail sturen naar fietsschool@fietsersbond.nl. Gevraagd wordt de plaats te vermelden waar u een route wilt uitproberen. U ontvangt vervolgens een link naar een korte enquête over de route.

Initiatiefnemers

De doortraproutes zijn een initiatief van de Friese Fietsschool en worden gemaakt in opdracht van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid en de Friese gemeenten als onderdeel van het landelijke programma Doortrappen.