Global Electrical Solutions BV naar gebouw Timpaan

GORREDIJK Het voormalige gebouw van welzijnsorganisatie Timpaan in Gorredijk heeft een nieuwe bestemming. Per 1 januari 2021 is de Badweg 28 het nieuwe adres van Global Electrical Solutions BV, een bedrijf dat gespecialiseerd is in elektrische- en geautomatiseerde systemen voor de maritieme en offshore industrie. Daarnaast wordt een deel van de kantoren verhuurd aan externe bedrijven.

Het pand aan de Badweg stond al enkele jaren leeg. Vorige week zette directeur Allan Nijholt van Global Electrical Solutions BV zijn handtekening onder het koopcontract. “We zijn heel blij met dit pand”, aldus Nijholt. “Het biedt ons de mogelijkheid om nog verder door te groeien.” Global Electrical Solutions BV bestaat sinds oktober 2018 en is op dit moment gevestigd aan De Werf 38A, aan de westelijke rand van Gorredijk.

Het bedrijf is wereldwijd werkzaam in de scheepvaartindustrie, een sector die de laatste jaren enorm aan het veranderen is. “Schepen zijn, net als auto’s en vliegtuigen, enorme milieuvervuilers”, legt Nijholt uit. “Door nieuwe wetgeving moeten ook vaartuigen ‘schoner’ worden. Wij bouwen systemen voor schepen die daaraan bijdragen.”

Te klein

Door deze veranderingen is Global Electrical Solutions zo hard gegroeid dat de kantoren en de werkplaats aan De Werf te klein worden. In het nieuwe pand van zo’n 1500 m2 is meer ruimte voor het toenemende personeelsbestand. Bovendien is de werkplaats een stuk groter dan de huidige. Een aantal kantoren kan worden verhuurd aan externe bedrijven.

Voordat Global Electrical Solutions het pand aan de Badweg betrekt, wordt het volledige interieur gestript en opnieuw ingericht. Voor de verbouwing heeft Nijholt louter lokale bedrijven aangetrokken. “Dat vind ik belangrijk. Als deze corona-tijd een ding heeft bewezen, dan is het dat we de lokale ondernemer moeten steunen. Zelfs voor een bedrijf dat wereldwijd opereert.”

Buurman

De nieuwe loodsdeuren bijvoorbeeld worden geleverd door de huidige buurman van Global Electrical Solutions, Buffel Montage & Klusbedrijf. Het nieuwe kantoorinterieur en -meubilair wordt ontworpen door Frederiks Interieurs, dat eveneens aan De Werf is gevestigd. Overige werkzaamheden worden uitgevoerd door Timmer- & Klussenbedrijf Bas Beers, ook afkomstig uit Gorredijk.

De verbouwing zal ongeveer een half jaar duren. De verhuizing van personeel en materieel staat gepland voor rondom de kerstdagen. Tot die tijd blijft Global Electrical Solutions BV doorwerken aan De Werf.